Länkkataloger seo

Länkkataloger seo

Länkkataloger SEO – searchengine optimization fungerar de ihop? Hjälper webbsidorna i länkkataloger SEO? Ordet SEO betyder sökmotoroptimering på svenska och innefattar de metoder man använder för att få en webbsida att hamna i topp på sökmotorerna. Det ligger såväl teknik som hårt arbete bakom en topplacering hos en sökmotor. Det är alltså inte slumpen som avgör vilken sida som rankar högt hos t.ex. Google även om man kanske tror det när man inte har satt sig in i hur den digitala världen fungerar. Google förändrar ständigt villkoren för de organiska sökningarna online eftersom de egentligen vill tjäna pengar på att man marknadsför sina sidor via Adwords annonsering

Länkkataloger SEO – bra eller dålig kombination?

När det gäller att få en webbsida att rankas högt på en sökmotor så är den säkraste metoden idag att förse sin webbsida och blogg med ett ständigt nytt innehåll. Det är egentligen det enda sättet att ha en chans att överlista Googles ständigt förändrade algoritmer. Om länkkataloger SEO är en bra kombination eller ej beror på vilket anseende själva länkkatalogen har hos sökmotorerna. Om länkkatalogen kategoriseras som skräp kan det leda till att de webbsidor som valt att registrera sig hos den katalogen till och med kan förlora sina placeringar på sökmotorerna. Sajten blir bannlyst/banned på grund av att den använder sig av oseriösa metoder.

Länkkataloger SEO – hur ska man tänka för att inte riskera att bli bannlyst? Rekommendationerna inom SEO-expertisen går emot att registrera sig vid diverse länkkataloger med stor försiktighet. Man bör hålla sig till ett begränsat antal registreringar. Max fem olika länkkataloger per webbplats. Anledningen att man ännu inte helt uteslutit länkkatalogerna som metod för sökranking är för att vissa av katalogerna fortfarande behållit respekten hos sökmotorerna. Det innebär att dessa länkkataloger fortfarande själva rankar högt på sökmotorerna. Detta med länkar är viktigt när det gäller rankingen och att ha en god placering inom sin nisch online är vad som kan hjälpa eller stjälpa en verksamhet, ett företag eller en e-butik.

Pagerank checker och SEO

Länkkataloger SEO – bra och dåligt? För att se hur en länkkatalog rankar på t.ex. Google så kan man installera en pagerank checker och via den applikationen får man en bedömning av respektive sajt man besöker. En sida eller katalog som har en pagerank på över fyra (PR 4) i värde är värd att länka till. Alla länkar som pekar mot den egna sajten räknas som en rekommendation ”den DÄR sajten är bra”. Sökmotorernas robotar luskar på någon tusendels sekund reda på alla såna indikationer när någon söker via sökmotorerna. Den som då har gjort hemläxan kommer att hamna i topp på sökmotorerna.

De länkkataloger SEO fungerar med varierar ständigt men man håller sig ajour med läget genom att följa med trenderna via diverse SEO-forum. De länkkataloger SEO gillar i dagsläget är DMOZ med en pagerank på sex (PR 6) samt Svenska Sajter PR 5, 1000 länkar PR 4, Svenska länkar PR 4 och Kvalitetskatalogen PR 4. Ska man registrera sig i dessa kataloger så bör man göra det omgående vid lanseringen av sin nya webbsida därför det kan ta upp till ett år innan registreringen ger resultat. Överhuvudtaget tar det lång tid innan man kan räkna med att få en någorlunda god placering hos sökmotorerna, ca sex månader vid en nylansering. Därför bör man använda sig av många olika metoder för att nå ut med sin sajt och få nya besökare och kunder.

Älskar eller hatar?

Länkkataloger SEO gillar.

När det gäller länkkataloger SEO gillar så bör de vara högt rankade på sökmotorerna. Vad som gäller respektive länkkatalog kan man ta reda på genom att installera en pagerank checker. En sån applikation kan vara bra att ha för alla som skriver för sökmotorerna för att se vilka webbsidor som kan vara bra att jobba med i länkarbetet. Det finns vissa länkkataloger SEO klassar som skräp och spam. Att lista sin sajt i en sån länkkatalog kan i värsta fall leda till att webbsidan blir bannlyst (banned) hos sökmotorerna så man ska inte chansa. Förutom en pagerank checker så kan man hålla sig uppdaterad angående trenderna via diverse forum för SEO.