Hur hittar du det bästa online lånet?

Vår privatekonomi ser olika ut och den kan ha både bra och dåliga perioder. Ena månaden kanske vi har ett stort överskott efter att alla fasta månadskostnader är betalda, medan andra kanske vi står där och försöker balansera utgifterna som överstiger inkomsten.

Det finns en mängd orsaker till finansiell obalans och därför finns det inte ett enda svar på hur du kan kontrollen. Befinner du dig i en situation där de extra utgifterna fullkomligt regnar ner kan online finansiering erbjuda en hjälpande hand. Men hur hittar du lånet som passar bäst till dig och din situation? 

Det ändamålsbaserade lånet 

Första steget i ditt lånesökande bör vara att du ser över hur mycket du egentligen behöver låna. Handlar det om köp av en ny tvättmaskin, reparation av bilen, veterinärräkningen eller något helt annat?

Ändamålet med lånet är nämligen det du bör ta utgångspunkt i för att undvika att ansöka om för lite eller för mycket – med fokus på att undvika att ansöka om för mycket framförallt.  

Välj typ av online lån 

Det finns många lånetyper som går in under kategorin online finansiering.

Dessa är smslån, snabblån, privatlån, lån utan UC mm. Största skillnaden mellan de olika sorterna är att de omfattar olika lånebelopp. Därför kommer ditt önskade lånebelopp vara med till att avgöra vilken typ av lån du väljer. 

Val av återbetalningstid 

När du har kommit fram till vilket lånebelopp och typ av lån du vill ansöka om blir nästa steg att välja en rimlig återbetalningstid. Lån- och kreditgivare tillhandahåller återbetalningstider i varierande tidsintervall. Det finns för- och nackdelar med både kortare och längre löptider.

Kort sagt medför en kort löptid en högre ränta och därmed månadskostnad, medan en längre löptid ger lägre månadskostnad men högre total ränta eftersom det föregår över längre tid. Det essentiella är bara att du tar utgångspunkt i dina förutsättningar och din återbetalningsförmåga. 

Jämför alltid lån 

Precis som att du går på flera bostadsvisningar eller provar flera bilar innan du bestämmer dig, så bör du också jämföra dina lånealternativ. Det finns ett hav av långivare med ännu fler låneerbjudanden. Alla ställer olika krav på dig som låntagare (t.ex. åldersgräns, inkomstkrav, policy omkring betalningsanmärkningar o.s.v.) och räntan kan variera ganska mycket. Det handlar om att hitta en långivare som accepterar dig som långivare samtidigt som att de uppfyller dina krav och önskemål. 

Det mest effektiva sättet för att hitta det bästa alternativet är alltså att jämföra. Ett snabbt och smidigt sätt för att göra det är att använda en online lånejämförelsetjänst. Med Moneezy, en gratis online lånejämförelsetjänst, kan du snabbt och smidigt presenteras för en lista med trovärdiga långivare och deras erbjudande. Allt du behöver göra är att fylla i önskat lånebelopp och löptid. Därmed får du en god överblick och kan därifrån välja att ansöka hos någon av långivarna. 

Innan du godkänner ett låneavtal bör du vara säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet – annars riskerar du att hamna i en jobbig situation rent finansiellt. Vi kan därför uppmana dig om att lägga upp en plan för dig själv gällande hur återbetalningen av lånet ska gå till.