Hur hittar man bäst solkräm i Sverige?

Nu när det är sommar och soligt ute finns det inte mycket som slår att vistas ute i det fina vädret. Men det du inte får glömma bort är att om du ska befinna dig i solen är det superviktigt att du använder solkräm så du inte utsätter dig för risken att bli solbränd. Som allmänt känt ökar riskerna för hudcancer om du blir bränd och därför ska man alltid göra allt för att inte bli bränd.

Hur hittar man bäst solkräm då? Såklart hade det varit toppen om vi här och nu kunde peka ut den bästa solkrämen för alla, men tyvärr är det inte riktigt så enkelt. Alla hudtyper är olika och därför är det mycket upp till varje person vilken solkräm som man bör ha. I denna artikel idag tänkte vi reda ut vilka solkrämer som passar bäst beroende på vilken hudtyp man har.

Din hudfärg avgör en hel del

När det kommer till val av solkräm avgör din hudfärg en hel del vilken solskyddsfaktor som du bör använda. Har du väldigt vit hud och är medveten om att du har lätt för att bli röd när du är ute i solen så är det en klokast idé att du använder dig av en solkräm som har hög solskyddsfaktor.

Har du däremot en mörkare hudtyp och tål att vara i solen så passar solkrämer med lägre solskyddsfaktor. Det ska dock tilläggas att även fast du har mörk hy så passar inte alltid solkrämer med låg solskyddsfaktor. Ska du till exempel befinna dig i solen under en längre tid behöver du även använda dig av en solkräm med högt solskydd.

Barn kräver mer skydd

Som vi nämnde ovanför har vissa personer känsliga huder än andra.

Barns hud har i regel ett sämre naturligt skydd. Deras hud håller ännu på att utvecklas och har såldes inte byggt upp en lika starkt skydd som vuxna, och de ska därför använda starka solkrämer.

Använd annorlunda solkräm för ansiktet

Visste du att solens strålar åldrar huden och förvärrar vissa typer av hudproblem?

Det är därför att rekommendera att du använder dig av en solkräm med högra solskyddsfaktor till ansiktet. Det bästa är dock om du kombinerar anpassad solkräm för ansiktet med att du använder dig av en solhatt eller keps som kan skydda ansiktet.

Jämför solkrämer direkt på nätet

Det enklaste sättet att navigera sig kring alla solkrämer som finns på marknaden är genom att jämföra på nätet. Med hjälp av den kostnadsfria onlinetjänsten Skinsa kan du enkelt och smidigt ta del av omfattande topplistor av solkrämer.

På deras webbsida listar de solkrämer från de flesta varumärkena som du kan tänka dig. De betygsätter även produkterna och anger viss information kring varje produkttyp.

Hudterapeuten Helena Månsson är personen som ligger bakom Skinsa. Hon är en utbildad hudvårdsterapeut och har över 30 års erfarenhet inom branschen, och därmed kan du vara säker på att informationen som hon skriver om solkrämerna stämmer och är korrekta.

Källa

https://skinsa.com/se/solskydd/