Hur hittar man billigast lån?

Det kan finnas många anledningar till varför det uppstår ett (plötsligt) behov att ha mer pengar på kontot. Kanske har bilen brakat ihop, kylskåpet gått sönder, eller så vill du helt enkelt bara köpa något som du inte riktigt har råd med just nu. Oavsett vad anledningen är så bör du alltid se till att du inte betalar mer för lånet än vad du behöver.

I den här artikeln kommer vi därför att gå igenom några tips som förhoppningvis kan hjälpa dig att välja ut ett bra lån som inte kostar särskilt mycket. Vi kommer inte tipsa om några specifika lån, men däremot tipsar vi om hur du bör tänka och agera för att hitta de billigaste lånen. Har du några frågor kring något är du välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig så gott vi kan.

Innan vi sätter igång vill vi dock påpeka följande: låna inte mer än vad du behöver, och fundera igenom om du verkligen behöver låna pengar. I många fall kan man klara sig utan ett lån, och det är det bästa eftersom det ju alltid kostar en slant att låna – även om det är väldigt billigt. Du bör helt enkelt låna ansvarsfullt och tänka på att det kommer påverka din privatekonomi för en tid framöver.

Jämför, jämför, jämför

Det absolut bästa tipset vi kan ge dig för att hitta det billigaste lånet är att jämföra många banker och långivare med varandra. På det sättet kan du få en uppfattning om vad som anses billigt och vilken eller vilka aktörer som erbjuder de bästa villkoren på marknaden. När du jämför ska du titta på den effektiva räntan för att få med alla kostnader som är kopplade till lånet.

Att genomföra den här jämförelsen på egen hand är dock väldigt tråkigt och tidskrävande, men som tur är finns det jämförelsetjänster på nätet som hjälper dig med detta. Och det bästa är att det dessutom är helt gratis.

En av dessa tjänster är Kredr och om du kollar in deras hemsida så kommer du se att hela den här processen är väldigt enkelt då de jämför mängder av lån och har massor av bra information på sin sajt. Teamet bakom Kredr består av bland annat Carl Månsson som är en av de personer som ser till att informationen och alla jämförelser är korrekta. Du kan därmed vara säker på att alla låneuppgifter är rätt.

Läs på, och fråga vänner och familj

Ett annat tips är att läsa på en del om lånemarknaden. Det kan hjälpa dig att förstå vilka typer av lån som kostar mest, vad du kan göra för att pressa ner räntan, och samtidigt få en uppfattning om på vilken nivå som räntorna ”normalt sett” ligger på så att du inte betalar mer än vad du behöver.

Du kan dessutom fråga vänner och familj som nyligen ha lånat pengar. De kanske har något bra tips på vart de kunde låna pengar billigt, eller så har de hört från någon av deras vänner om någon bra långivare. Det skadar inte att fråga, och om du har tur kan du få ett tips som sparar dig massor av pengar – och det låter väl inte helt fel?