Hur lär man känna nya personer?

 Det är alltid kul och roligt att lära känna nya personer, även om det till en början kanske är lite nervöst och jobbigt. Men när man väl har lärt känna personen så finns det nästan bara gott att hämta från den nyblivna vänskapen.

Du kanske har snubblat över tanken om hur man egentligen skaffar en ny kompis, för om man tänker efter är det inte så lätt att sätta ord på hur man egentligen gör. Enkelt förklarat så behövs det bara lite nyfikenhet och mod. I detta inlägg ska vi gå igenom några saker som vi hoppas kan hjälpa dig att lära känna nya personer.

Våga vara modig

Det kan kännas riktigt jobbigt och svårt att fråga en främmande person om han eller hon vill umgås eller hitta på någonting.

Tankarna i huvudet kan vara många, som t.ex. “kommer vi ha någonting att prata om?” eller “kommer jag bli omtyckt?”. Men låt inte detta hindra dig från att ta steget att lära känna nya personer. För sanningen är faktiskt att sannolikheten är större att personen i fråga är positivt inställd till att hitta på något om du bara tar mod till dig att fråga honom eller henne.

Ta initiativ

Denna punkt hör mycket ihop med det vi precis gick igenom.

Träffar du någon ny person och du får en god känsla när du är omkring honom eller henne så tveka inte att ta initiativ till att hitta på något tillsammans. Det behöver inte vara några avancerade aktiviter, utan kan vara något så enkelt som att ta en promenad eller dricka kaffe tillsammans.

Testa något nytt

Ett annat sätt som man kan lära känna nya personer på är genom att testa olika nya aktiviteter och fritidsintressen.

Testa på paintball, gå till det lokala badhuset, testa på någon sport, eller kanske gå till biblioteket och läs en bok. Vad du än väljer är detta ett superbra tillfälle att lära känna nya personer på då ni redan delar samma intresse – vilket gör att ni har något att prata om direkt.

Använd dig av sociala medier

Vi har numera väldigt många olika plattformar för sociala medier där man kan lära känna nya personer, vilket är något vi verkligen rekommenderar att man tar tillvara på.

Sociala medier är ett utmärkt sätt att hitta nya bekantskaper på, och faktum är att det är relativt enkelt. Du kan t.ex. gå med i olika diskussionsgrupper kring ämnen som intresserar dig, eller använda dig av appar som är utvecklade för att hjälpa folk att lära känna nya personer.

Slutord

Ta nu till dig och använda dig av dessa fyra olika tips, så kan vi nästintill garantera att du kommer lära känna nya personer.

Det gäller bara att våga ta det där första steget, och det värsta som kan hända är faktiskt bara att den andra personen säger nej. Och som tur är i det fallet så finns det ju väldigt många andra man kan försöka lära känna och bli vän med.

Kategorier Allmänt