Hur lyckas man med sin träning?

Träning är något som vi alla har en relation till på något sätt. Men något som många kan känna igen sig i att de försökt komma igång med träningen länge men inte riktigt lyckas uppnå de resultat som de önskar.

Det kan finnas olika anledningar till varför man inte lyckats så bra hittills, men faktum är avsaknaden av en plan är ett av de absolut vanligaste hindret som många har. Utan en plan är det lätt att gå vilse i detaljerna och förlora siktet på helheten. Den här artikeln kommer att hjälpa dig att utveckla den där viktiga planen för framgång inom träningen.

Nu kör vi!

Sätt upp en plan

En planläggning för din träning är inte bara att planera ditt nästa träningspass. Faktum är att det är mer än så. Genom att ha en bra plan så blir det lättare att nå dina mål eftersom det hjälper dig att prioritera, vara konsekvent och ge din träning struktur.

Precis som att alla framgångsrika företag har en tydlig affärsidé, en vision och en detaljerad plan för att förverkliga visionen, så behöver även du det om du vill lyckas med din träning och uppnå de resultat du drömmer om.

Men vad är en bra plan?

Ja, denna fråga är inte särskilt lätt att svara på. Det beror på många faktorer, som t.ex. din tidigare träningserfarenhet, dina mål, din utgångspunkt och mycket mer.

En bra plan kan vara olika för varje person, men vad du behöver är en uppsättning av steg som vägleder dig i rätt riktning. På så sätt vet du exakt när allting går fel och hur du kan åtgärda det innan det får en stor inverkan på din träning.

Hur kan jag skapa en bra plan för mig?

För att skapa en bra plan måste du förstå de olika delarna som ingår i den och hur de samverkar med varandra. Om du har svårt att göra detta på egen hand kan det vara en bra idé att ta hjälp av en personlig tränare (PT) som har bra koll på det här området.

Utöver att din PT kan hjälpa dig med att lägga upp din träningsplan, så kan de hjälpa dig med motivation, besvara eventuella frågor och se till att du utför alla övningar på rätt sätt. För dig som söker personlig träning i Uppsala rekommenderar vi att du tar en titt hos jrtraningsstudio.se.

En bra träningsplan innehåller också ett kostschema

Träningen du gör i gymmet är såklart en viktig komponent för att uppnå bra träningsresultat, men det innebär inte att kosten inte är viktig också. Det är nämligen så att en bra träningsplan även inkluderar ett bra kostschema så att du får ut det mesta av din träning.

Du behöver veta mycket mat du behöver per dag, vilken typ av mat som är viktig för dig och när det är bäst att äta den. När vi ändå pratar om viktiga saker utöver själva träningen kan vi snabbt nämna att sömn och vila naturligtvis är något du bör prioritera också.