Hur sparar man pengar på att köpa snus online?

Det är ingen hemlighet att det kostar mycket att snusa – speciellt om man snusar regelbundet. Varje dosa kostar ofta runt 30 kronor och om man snusar dagligen kan kostnaden snabbt lägga sig på hundratals kronor per månad.

Men finns det sätt att spara pengar trots att man inte trappar ner på sitt snusande? Det korta svaret är faktiskt ja! Detta går att förverkliga genom att jämföra olika butiker och deras utbud på nätet för att få en så bra uppfattning som möjligt om vilka priser olika butiker tar – och på så sätt kan man få en bra överblick gällande var man kan hitta det billigaste snuset på nätet. Ett exempel på en bra webbplats inom området är prilljagaren.se som gör det enkelt att jämföra snuspriser på nätet.

Den webbplatsen, likt många andra, är skapade för att underlätta för snusare att hitta bra priser på deras favoritsnus. Alla som någon gång tänkt tanken att börja snusa har nog känt att det kan vara svårt att veta hur man ska få det bästa möjliga priset. Det är alltså i de lägena som webbplatser likt Prilljägaren kan vara till stor hjälp. De sammanställer alla priser men även annan viktig information som kan vara bra att känna till.

Jämförelser är nyckeln till framgång

Så bara för att vara väldigt tydliga: det går att spara väldigt mycket pengar i längden genom att jämföra olika butiker och deras utbud med varandra. Då får du kort sagt en uppfattning om vad priset för ditt snus ”bör” vara då kan du lättare hitta en butik som erbjuder ett konkurrenskraftigt pris.

Men även om du inte köper snuset på nätet så bör du jämföra. Det kan dock såklart vara en lite mer tidskrävande process att gå runt i olika fysiska butiker för att jämföra, men om det är ditt enda alternativ och du samtidigt vill spara pengar så är det ett bra sätt att förhoppningsvis pressa ner priset en aning.

Välj storpack istället för att göra småköp

Likt i många andra fall så är det möjligt att spara pengar genom att göra färre större köp än att göra många småköp. Enskilda dosor snus är nämligen generellt sett dyrare per dosa jämfört med om du köper ett storpack som innehåller många dosor.

Vi kan därför rekommendera att du kollar in detta lite närmare om du vill spara pengar. För om du är en regelbunden snusare och ”vet” att du ändå kommer köpa samma snus framöver så kan du lika gärna spana in ett storpack istället för att regelbundet köpa en dosa åt gången – det blir helt enkelt dyrare per dosa att göra små inköp. Men du ska samtidigt komma ihåg att snusa ansvarsfullt och såklart överväga att sluta snusa om du upplever att det går överstyr med snusandet.

Har du några tips?

Detta var allt för dagens artikel!

Om du har några egna tips gällande detta så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi vill gärna höra från dig som läsare och får vi bra feedback på denna artikel så är det möjligt att vi gör en del 2 framöver.