Hur tjänar man pengar online?

Den teknologiska utveckligen har gjort det möjligt för i princip vem som helst att tjäna pengar online. Det finns mängder av olika alternativ för att tjäna en slant online, och många av dem kräver lite eller inga tidigare kunskaper för att komma igång. Möjligheterna är alltså mycket goda för att tjäna pengar online, och det är långt ifrån så svårt som många inbillar sig att det är.

Var dock uppmärksam på att det finns många som försöker lura folk att det går att tjäna miljontals kronor med ett fåtal knapptryck. Och hur trevligt det än låter så är det inte speciellt realistiskt. Du kommer inte kunna tjäna den mängden pengar när du precis dragit igång, och det är bara att inse det.

Däremot finns det nästintill obegränsade möjligheter på sikt att faktiskt generera en fin inkomst via nätet. Det kräver dock hårt och ihärdigt arbete innan man förhoppningvis kommer upp till en hög nivå.

Vi tänkte nu gå igenom ett par populära sätt som man kan använda sig av för att börja tjäna pengar via nätet. Det finns som sagt väldigt många fler alternativ än de vi listar nedan, men du kan använda vår lista som en utgångspunkt för att komma igång med något, och därefter gå vidare med andra metoder om du vill det.

Starta en blogg/hemsida

Detta är kanske det vanligaste sättet som många tjänar pengar på via nätet. Man skapar helt enkelt en blogg eller annan typ av hemsida som man sedan lägger upp annonser på. Innan du kör igång behöver du ha en plan kring vad du ska lägga upp där och hur andra ska hitta dit.

Det finns ett par olika typer av annonser du kan ha på din blogg eller hemsida. Vanligaste typen är annonser där du får betalt för antalet visningar och klick (t.ex. Google AdSense). Även affiliate-annonser är relativt vanligt, och det innebär att du får en viss provision om någon köper en produkt/tjänst genom din länk.

Du kan även kontakta olika företag och erbjuda dig att skriva sponsrade inlägg om deras produkt. I detta inlägg kan du exempelvis skriva för- och nackdelar med produkten, dess användningsområden, och så vidare. En annan möjlighet kring annonsering är att erbjuda företag att köpa annonsutrymme månadsvis på din sajt.

Dropshipping

Dropshipping innebär att du blir en mellanhand mellan slutkunden och tillverkaren. Du skapar en webbshop där du säljer olika produkter, och du har helt enkelt inget eget lager.

När någon köper något i din webbshop beställer du produkten från tillverkaren som skickar den direkt till din kund, utan att den går via dig. Om kunden t.ex. betalar dig 250 kronor för produkten i din webbshop, och du sedan beställer den för 100 kronor, då har du en vinst på 150 kronor per försäljning.

Dropshipping är helt lagligt och det finns många större företag som har den här affärsmodellen. Risken och kostnaderna är dessutom båda väldigt låga, och det finns därför egentligen ingen anledning att inte testa på dropshipping.

Svara på betalda undersökningar

Ett av de absolut enklaste sätten att tjäna pengar via nätet. Du kan dock inte förvänta dig speciellt stora summor från den här metoden, men det är ett bra sätt att komma igång.

Många stora företag lägger enorma resurser varje år på att få en bra uppfattning om vad marknaden och konsumenterna efterfrågar, och de kan ta reda på detta genom betalda undersökningar. Varje åsikt de får in hjälper dem att skapa en bild av vad kunderna vill ha, och kan företaget skapa produkter/tjänster som fler vill betala för så är det rationellt för företaget att betala folk för att få deras åsikt.

Det finns flertalet tjänster som erbjuder möjligheten att svara på betalda undersökningar. Oftast betalas pengarna ut via PayPal eller i form av olika presentkort hos diverse butiker.

Utveckla appar

Att utveckla appar är inget som passar alla, men är du duktig på att koda (eller har pengarna att anlita någon som gör det) så kan det faktiskt bli en rätt bra inkomstkälla. Det finns dessutom goda möjligheter för att inkomstkällan ska kunna vara relativt passiv på sikt.

En bra idé kan vara att skapa en app som folk använder väldigt ofta (gärna dagligen), och därefter lägga in annonser i appen. Sen kan du såklart även göra en app som kostar en slant, men var beredd på att du kanske inte kommer skapa en app som drar in miljontals kronor det första du gör.

Bli frilansare

Här finns det stora pengar att tjäna lite beroende på inom vilket område du arbetar.

Vill du bli frilansare behöver du ha något specifikt som du är duktig på och som andra kan tänkas köpa av dig. Du kanske är superduktig på att göra musik, teckna, eller redigera bilder, och då kan du helt enkelt erbjuda andra att köpa tjänster av dig relaterat till det område som du kan väldigt väl.

Lyckas du få ett par större kunder som har återkommande behov av t.ex. bildredigering så kan det bli en väldigt bra inkomstkälla som har potential att faktiskt ersätta ditt vanliga arbete. Det krävs såklart att du gör ett bra jobb när du väl får en kund, men om du ser till att kunden blir nöjd finns det goda möjligheter att tjäna en bra slant.

Kategorier Ekonomi