Vad är 4 ekonomiska tips alla bör känna till?

Det finns massvis med ekonomiska tips som kan göra dina ekonomi betydligt bättre. Du kan exempelvis jämföra priser mellan olika tjänster, spara direkt när lönen kommer, tillsammans med massvis med andra saker. Ju fler av dessa tips du implementerar i din vardag, desto bättre resultat kommer du att få.

Många har valt att ge sin in i kryptobranschen. Det finns dock en hel del du bör känna till om så är fallet. Läs Finanso.se:s tips om när och hur man köper Bitcoin, annars riskerar du att hamna i någon av de fällor som finns på marknaden.

4 saker du bör känna till om privatekonomi

Nedan är exempel på saker som du alltid bör känna till:

Jämför priser mellan olika aktörer

Du bör alltid jämföra priser innan du köper något. Det spelar ingen roll om det handlar om kläder, livsmedel eller försäkringar. Kontrollera vilka aktörer som erbjuder bäst priser och välj det alternativ som passar bäst för dig. Vissa erbjuder även mängdrabatter eller kampanjer för nya kunder, något du kan hålla lite extra koll på.

Genom att ta del av detta tips kan du vanligtvis spara massvis med pengar, inte minst i det långa loppet.

Spara direkt när lönen kommer

Att inte spara direkt när lönen kommer är ett vanligt misstag. Många väljer att vänta tills månaden är slut med att spara, vilket gör att de vanligtvis inte sparar särskilt mycket. Det är mycket bättre att spara direkt när lönen kommer. På så sätt undviker du att du spenderar de sista pengarna på något som du egentligen inte behöver.

Ett tips är att skapa ett autogiro som dras så fort lönen landar på kontot. Dra gärna pengarna till ett konto som du inte ser eller ens är på samma bank som ditt lönekonto, på så sätt gör du det ännu svårare för dig att spendera just de pengarna.

Betala alltid räkningarna i tid

Se till att du betalar räkningarna i tid, annars tillkommer det i de flesta fall onödiga avgifter. Även om det inte känns som att 19 kronor här och 49 kronor där är särskilt mycket pengar, blir de otroliga belopp i längden.

Ha som vana att alltid betala räkningarna i tid, gärna flera dagar innan de egentligen ska betalas.

Prenumerera endast på en tjänst åt gången

Allt för många prenumererar på massvis med tjänster åt gången, även om de endast använder en av dem. Detta är vanligt med streamingtjänster, och kostar tusentals kronor per år i helt onödiga kostnader.

Vi rekommenderar att du endast prenumererar på en tjänst åt gången. På så sätt gör du det även betydligt enklare för dig att välja något att titta på. Därmed sparar du både pengar och tid med detta tillvägagångssätt.