Vad är ögonkräm?

Det finns i dagsläget många ansiktsprodukter att välj mellan på marknaden, och det tillkommer hela tiden nya produkter i alla dess olika former.

Det finns krämer för olika tillfällen, platser på ansiktet och beroende på hur gammal du är. På grund av denna mängd produkter är det inte helt konstigt att man ganska enkelt kan tappa bort sig och känna sig ganska snurrig bland alla produkter och valmöjligheter.

I denna artikel idag tänkte vi titta lite närmare på ansiktsprodukten ögonkräm. Nedanför kommer vi att besvara på just vad en ögonkräm är, men framförallt vilka fördelar som finns med att använda sig av det. 

En kräm för ögonen

Som du säkert kan lista ut tack vare namnet så är ögonkräm i alla dess former en sorts ansiktsprodukt för (området kring) ögonen.

Du kanske känner igen dig i att huden kring ögonen är väldigt känslig och lätt kan få rynkor och bli mörk. Detta är något som de allra flesta vill och försöker undvika, och som tur är så kan ögonkräm motverka just detta.

I dagsläget finns det flera olika bra krämer och geler för ögonen som du kan införskaffa dig ifrån närmaste apotek. Det är således väldigt enkelt att fixa dessa irriterande skönhetsproblem.

Vad är det bra för?

Med hjälp av en ögonkräm kan du som sagt bland annat motverka rynkor kring den känsliga huden kring ögonen. Det som krämen faktiskt gör är att den återfuktar och ger näring till huden. 

Faktum är att användandet av dessa krämer även medför flera andra positiva fördelar. Det är mycket vanligt att en ögonkräm ger en svalkande, lugnande och uppstramande effekt.

Utöver de tidigare nämnda effekterna så kan en ögonkräm även minska eventuella svullnader under ögonen och motverka mörka påsar som ofta kommer under ögonen om man sovit dåligt.

Det finns såklart ögonkrämer som har alla dessa positiva effekter, men även de som bara har några enstaka utvalda. I slutet av dagen är det du som måste välja ögonkräm efter det du behöver. Ifall du behöver en kräm för att minska svullnad och påsar under ögonen, så finns det ögonkrämer för det. Samma sak om du skulle vara ute efter en kräm för att ta bort rynkor.

Varför använda ögonkräm?

Du kanske någon gång under denna artikel funderat över varför man just måste införskaffa sig en ögonkräm bara för att smörja in huden kring ögonen, när du redan har en fullt fungerade ansiktskräm.

Detta beror på att huden kring ögonen är väldigt tunn och är faktiskt känsligare än vad den övriga huden i ansiktet är. Därför är det viktigt att använda en kräm specifikt för huden kring ögonen, och inte någon vanlig ansiktskräm som du använder på resten av ansiktet. Det är samma princip som att man inte ska använda hudkrämen för kroppen i ansiktet.

Vad skulle hända om du använder en vanlig ansiktskräm till ögonen ändå? Jo, såklart kommer inget farligt att hända, men du kommer dock knappt få ut någon speciell effekt av det. Detta beror helt och hållet på grund av att ansiktskrämen inte är gjord för den tunna huden kring ögonen.

Kategorier Allmänt