Vad finns det för olika kalsonger?

Det är inte lätt att hitta rätt kalsonger. Alla har vi olika preferenser och smak när det kommer till vilka underkläder som vi föredrar, och när det kommer till just kalsonger finns det faktiskt en hel del olika modeller som man kan välja mellan. 

Tanken med den här artikeln är att sammanfatta några av de vanligaste och mest använda kalsongmodellerna just nu. Vår förhoppning är att det vi nu ska gå igenom kan hjälpa dig nästa gång du ska köpa kalsonger så att du får det lättare att välja rätt modell för just dig.

Kvalitet är A och O

Innan vi börjar lista alla de olika modeller på kalsonger som finns att välja mellan så är det verkligen på sin plats att poängtera att kvaliteten på kalsongerna är A och O – om du ska bli nöjd med de kalsonger du köper alltså. Flertal kalsonger av hög kvalitet finner här https://kalsongshopen.se/produkt-kategori/kalsonger/. 

Om du köper kalsonger av låg kvalitet kommer du sannolikt inte bli nöjd med varken passformen eller hållbarheten, trots att du köper den kalsongmodell som du föredrar. Se därför till att köpa kalsonger som är kvalitativa, även om detta kommer att kosta dig lite mer.

Boxer trunks

Om du gillar långa och tajta kalsonger är boxer trunks ett perfekt alternativt för dig. Dessa kalsonger sitter som sagt tajt och är således ett bra alternativ för dig som planerar att använda tajta byxor.

Det är inte ovanligt att vissa män kan uppleva att boxer trunks sitter lite väl tight längs benen och rumpan. Om du är en av dessa personer rekommenderar vi att du testar att gå upp till en storlek större i kalsongerna. Då kommer du sannolikt inte ha detta problem längre.

Briefs

Briefs eller y-front kalsonger är en optimal kalsong för de som använder tighta byxor eller tränar mycket. Problemet som många män har med dessa kalsonger är dock de korta ben som denna modell har.

Personer som är vana med boxer trunks som har längre ben kan uppleva det som för avklätt, eller helt enkelt ovant att använda briefs på grund av de är så pass korta. Såklart är allting dock en smaksak, och det finns självklart de personer som inte vill bära några andra kalsonger än just briefs.

Boxer briefs

Boxer briefs är idag den mest populära kalsongmodellen i Sverige. Detta har mycket att göra med att dessa kalsonger är som blandning av boxers och briefs. Kalsongerna passar oavsett om du ska träna, eller om du bara ska använda dem i din vardag.

Den här modellen sitter inte allt för tight, med den har inte heller en slapp passform. För dig som inte vill visa för mycket av benen kan vi gladeligen även meddela att dessa kalsonger har relativt långa ben. 

Boxers

Om du vill att dina kalsonger ska sitta löst och inte spänna mot kroppen är boxers den perfekta kalsongmodellen för dig. Den lösa passformen gör kalsongerna till mycket bekväma och luftiga att  bära. Med det sagt är inte utbudet av boxer-kalsonger hur stort som helst, och det är sannerligen inte den mest populära kalsongmodellen där ute bland alla svenska män idag.