Varför bör man ha ett mobilskal?

Det lanseras årligen allt bättre smartphones som tillsammans är med och driver den tekniska utveckling snabbt framåt. Många av de nya telefonerna som lanseras har en extremt kraftfull hårdvara och en välutvecklad mjukvara som gör att hela användarupplevelsen blir allt bättre.

Men den här utvecklingen innebär också att prislappen för dessa smartphones ökat markant på senare år. Exempelvis har både iPhone och Samsung har telefoner som kostar över 10 000 kronor,  där den förstnämnda har en variant som kostar hela 17 600 kronor. Detta är enorma summor för många konsumenter, och det är således inte alla som har råd att hänga med och köpa de nya modellerna varje år.

Ett tag efter lansering tenderar såklart prislappen att falla en del, men det går inte att komma ifrån det faktum att de fortfarande kostar en hel del för gemene man att införskaffa. Detta gör i sin tur att det har blivit allt viktigare att skydda sin smartphone, helt enkelt eftersom de kostar så pass mycket som de faktiskt gör.

Skydda din telefon och gör den mer personlig

Den uppenbara anledningen till att ha ett mobilskal är alltså att skydda sin telefon från att råka ut för hemska skador. Det är aldrig kul när något sådant händer, men med ett mobilskal kan man minska risken för att mobilen tar skada vid t.ex. ett fall.

Faktum är att du inte behöver lägga ut särskilt mycket pengar på detta då det finns en hel del bra och billiga mobilskal som skyddar din telefon riktigt bra. Det är helt enkelt inte nödvändigt att betala jättemycket mer för ett mer ”exklusivt” mobilskal då det alltså finns skal som inte kostar så mycket men som ändå skyddar bra.

En annan fördel med mobilskal är att du kan göra telefonen lite mer personlig. Du har kanske en specifik stil som du vill uttrycka genom ditt mobilskal, eller så har du helt enkelt bara en favoritfärg som du gärna vill ha på ditt skal. Oavsett vad anledningen är så kan du enkelt göra din mobil lite mer till din egen med ett mobilskal.

När vi pratar om priset på mobilskal kan alltså utseendet påverkas av att man betalar mer. Man kan då kanske få en lite mer exklusiv och unik look på sin smartphone, men själva skyddet påverkas inte nämnvärt av priset – och därför funkar billiga mobilskal i många fall precis lika bra som de dyrare varianterna. Såklart bör man kolla att kvaliteten och omdömen från tidigare kunder är bra på de billiga skalen, men överlag är det inte en enorm skillnad.

Bevara andrahandsvärdet bättre

Det faktum att ett mobilskal skyddar telefonen från att ta skada vid t.ex. fall eller andra olyckor innebär också att det bevarar andrahandsvärdet bättre.

Vill du sälja mobilen i framtiden är det såklart en fördel om den inte har massor av stora och synliga skador eftersom du då kommer få en längre summa för den. Det är kanske en självklar aspekt av det hela, men vi tänker att det ändå kan vara värt att påpeka detta faktum.