Vilka olika lampor finns det?

När du ska inreda ditt hem finns det flera olika sätt som du kan göra detta på. Allt från mattor, dukar, möbler och ljus. I denna artikel kommer vi dock uteslutande prata om inredning med lampor och ljus. Vilka lampor bör alla hem ha och hur inreder man sitt hus med ljus bäst? Dessa frågor kommer vi bland annat besvara i denna artikel.

Den huvudfråga som du dock kommer få svar på är vilka olika typer av lampor som finns att väja mellan. Vi kommer nedanför lista några av de populäraste lampsporterna på marknaden. Målet med artikeln är att du efter denna läsning kommer ha fått bättre koll på vilka olika lampor som finns tillgängliga när du nästa gång ska inreda ditt hem. Vår förhoppning är helt enkelt att artikeln kan underlätta för dig i inredningsprocessen.

Nu kör vi igång!

Spotlight – snygga, smidiga och effektiva

Det finns idag en uppsjö av valmöjligheter när det kommer till taklampor. En av de mest populära alternativen i de svenska hemmen är i dagsläget spotlights. Den här typen lampor är i regel fastmonterade direkt inuti taket.

Lampan är rund och finns i en rad olika modeller av spotskenor, spotrondeller och downlights. Dessa typer av lampor passar till i princip alla stilar och rum. Det är även väldigt vanligt att man kan justera ljusstyrkan på dessa typer av lampor.

Bordslampor – ger det lilla extra

Bordslampor är något som alltid varit väldigt populärt bland många hem.

Dessa lampor finns i flera olika varianter och modeller. Utöver den belysning som bordslampor erbjuder dessa lampor det perfekta komplementet till inredningen i hemmet. Kombinera lampan med dina andra möbler för att skapa en effektfull och härlig brytning i ditt hem.

Golvlampor – en viktig del av den allmänna belysning i hemmet

Som sagt, golvlampor är en viktig del av den allmänna belysningen i hemmet. På samma sätt som med bordslampor finns golvlampor också i en rad olika modeller och varianter. Med största sannolikhet finns det någon golvlampa som passar stilen i just ditt hem.

Dessa lampor är väldigt mångsidiga och kan fylla väldigt många olika funktioner. Det är väldigt vanligt att använda dessa lampor som läsljus i en läshörna. Förutom det effektiva ljuset höjs även mysfaktorn i rummet tack vare lampan.

Fönsterlampor – lyser upp hemmet

Finns det något bättre sätt att piffa upp sina fönster än med hjälp av en fönsterlampa?

Vi anser att det är det mest affektiva sättet för att lysa upp hemmet utifrån. Det finns inget mer välkomnande än ett hem med ljus i fönsterna under en mörk och kall kväll.

Köp de lampor som du tycker är snygga

Vi är väl medvetna om att vi lämnat ute en hel del olika lampor i denna lista och det är förmodligen en stor sannolikhet att just din favorittyp av lampa inte är med.

Bara för att just din favorit lampa inte är med i våran lista betyder det dock inte att du ska sluta använda den. I slutändan är det du som ska känna dig bekväm i ditt hem.