Vilka olika odds finns det på betting utan svensk licens?

Sports betting är något som har ökat kraftigt under de senaste 10 åren. Numera är det mer sed att lägga ett litet spel på en bra match. Det kryddar spänningen då du har chansen att vinna samtidigt som du får njuta av en het match i den sport du gillar. Dock, måste du förstå oddsen. Vi förklarar allt om vilka odds det finns på betting utan svensk licens.

Det första vi börjar med, är dock att förklara vad betting utan svensk licens är och hur det skiljer sig från svenska spelbolag. Efter det går vi in på vilka olika spel och marknader du kan finna, för att slutligen förklara hur du utläser 3 olika typer av odds.

Vad är betting utan svensk licens?

För det första måste du känna till skillnaden mellan betting på svenska spelbolag respektive betting på utländska spelbolag. Egentligen handlar det inte alls om svenska och utländska bolag. Vad det handlar om är vilken spellicens de driver sin verksamhet med.

När vi nämner svenska spelbolag, betyder det att de driver sin verksamhet med svensk spellicens. Här behöver de nödvändigtvis inte vara svenska, utan kan vara ett utländskt spelbolag som ansökt om och beviljats en spellicens för den svenska marknaden.

Motsatsen blir då sports betting utan svensk licens, vilket vi syftar på när vi använder namnet utländska spelbolag. Här stämmer benämningen in lite bättre, då i stort sett alla är utländska bolag. Dock handlar det även här om att de inte har en spellicens för den svenska spelmarknaden.

Resultatet av det, blir att de inte får erbjuda eller marknadsföra spel mot Sverige och svenskar. Det är dock inte förbjudet för den att acceptera svenska spelare. Det betyder således att du måste finna dessa spelbolag på egen hand.

Beroende på vilken spellicens de driver verksamhet med, så kan du får skattefria vinster eller enligt lag bli skyldig att betala 30 % i skatt på alla vinster. Om de driver spel med spellicens utfärdad av spelmyndighet inom EU får du skattefria vinster. Alla andra utom den svenska betyder skatteplikt.

Olika sporter och spel på sports betting utomlands

Beroende på om du väljer att spela svenskt eller inte, kommer det leda till olika spelutbud. Här är det så att betting utomlands normalt ger lite flera sporter att spela på. Detta om vi jämför med likvärdigt stora bookmakers.

Här kan det vara lite udda sporter eller också handlar det om tävlingar och politik istället. Idag går nästan allt att spela på. Ser vi sedan till spelen brukar det vara ganska så lika. Här finns det några som faller ifrån, men också några andra som blir mera vanliga.

Exempelvis är det mycket vanligt att finna varianter av Bomben på spelsidor med svensk licens. Kollar du in utbudet på betting utan svensk licens är det vanligare med Asian Handicap istället.

Vilka marknader finner du hos utländska spelbolag?

Jämför du marknader att spela på inom varje sport, kommer detta vara den största skillnad vid sidan om oddsen visas på ett alternativt sätt. Här kommer du snabbt se att du får ett mer varierat och breda spelutbud som täcker många flera ligor och serier samt turneringar.

Utländska spelbolag fokuserar på att täcka hela världen, där de givetvis också har med Sverige inom de sporter de kan prestera på det internationella planet. Ser vi till svenska spelbolag, kommer de att ha ett mycket stort fokus på just den svenska marknaden och de ligor, serier och turneringar som går där.

Givetvis täcker de också den internationella sportarenan, men bara när det gäller de stora och välkända ligorna och tävlingarna. Här måste du göra ett val, beroende på vad det är du gillar att spela på och vill ha i ett perfekt spelutbud.

De olika typerna av odds på betting utan svensk licens

Nu har vi äntligen kommit till de olika typerna av odds och hur de kan visas. Det kommer då att vara den största skillnaden mellan svenska och utländska spelbolag. När du spelar på svenska spelbolag kommer du alltid att få oddsen i vanlig decimalform, vilket vi är mycket vana vid.

Här är det också många spelbolag med betting utan svensk licens som erbjuder dem i decimalform. Faktiskt inom hela Europa utan några norska spelbolag. Nedan får du förklaring, så du kan förstå och översätta alla de olika oddsen med varandra.

Decimalodds

Detta är den vanliga formen av odds som vi svenskar är vana vid. Något vi finner både på svensk betting och hos sports betting utomlands. Vad det handlar om här, är att vi får 1,xx eller mera. 1:an står här får din insats.

Står det en tvåa där, kommer det betyda att du får dubbelt tillbaka. Står det 1,50, betyder det att då får tillbaka insatsen plus 50 % mera vid vinst. Helt enkelt mycket smidigt och precis som vi är vana vid. Detta brukar vara de bästa spelsidorna för svenska spelare.

Amerikanska odds

När det gäller amerikanska odds, kör de med favorit och underdog. Med det sagt visar de ett plus eller minus framför det tresiffriga tal som står för oddset du får. Om det står minus, betyder det att du spelar mot favoriten. Här får du så mycket i tillbaka när du satsar 100 dollar.

Spelar du på favoriten som också har ett plus framför talet, kommer du behöva satsa det belopp som talet visar för att vinna 100 dollar. När du vill veta vad amerikanska odds blir i decimalodds, finns det många sidor som konverterar det automatiskt online. Dessa odds kallas också Moneyline.

Brittiska odds

Egentligen är det inte alls krångligt med brittiska odds. Här presenterar de dem i bråktal istället för decimaler. Något som är mycket lätt att översätta mellan varandra. Med anledning av det, kan även brittiska bookmakers vara ett bra val för svenska spelare.

Dock finns det en sak du måste tänka på gällande brittiska odds. Det är att insatsen inte räknas in i oddset. Här står enbart oddset för den vinst du får om du spelar på rätt resultat. Med andra ord kommer ett odds på 3/2, vilket blir 3 mot 2 vara samma som 1,5 i decimalform.

När det enbart representerar vinstbeloppet, betyder det att du som satsar 100 kronor får tillbaka 250 vid vinst.

Sammanfattning av odds på betting utan svensk licens

Som svenska spelare gillar vi våra decimalodds. Vi gillar dock också friheten att kunna spela precis var vi vill. Är det då så att du väljer betting utan svensk licens, kan det leda till att oddsen visas på ett annat sätt. Här har vi förklarat hur det hela fungerar, vilket gör att du inte kommer ha några som helst problem att förstå den internationella bettingmarknaden.