Vilken cykel ska man köpa?

Att träna är något som vi alla bör göra i någon form, det gör ju så att vi mår bättre och lever längre. Egentligen finns det inga nackdelar med att träna – förutsatt att man tränar rätt. För någon som vill komma igång med sin träning så kan vi här och nu säga att cykling är en perfekt vardagsträning som är skonsam mot kroppen, effektiv, och dessutom rolig.

Om du planerar att börja cykla som en form av träning så finns det flera olika varianter av cyklar som du kan välja mellan. Vi kommer nedanför gå igenom några av de populäraste varianterna som finns. Du kommer även kunna läsa dig till generell information och cykling och sånt som är bra att veta innan man kommer igång.

Snabba racercyklar

Att cykling är utmärkt vardagsmotion är som sagt redan underförstått. Dock finns det som vi nämnde ovanför olika cyklar för olika tillfällen och behov. En racercykel också kallad landsvägscykel är en mycket effektiv cykel för dig som är ute efter en träningsmetod som erbjuder fart och fläkt.

En sådan cykel har ofta en framåtlutad sittposition med bockstyre och väldigt smala däck. Cykeln är också väldigt lätt. Dessa typer av cyklar är optimala för cykling på asfalt. Dock är det inte det bästa alternativet för dig som vill cykla i tuff terräng.

Racercyklar brukar vanligtvis vara väldigt dyra. Är du helt ny inom att träna med cykling som träningsform kan det då kännas lite väl dyrt att betala den relativt stora summa. Därför är det rekommenderat att kolla om det finns några begagnade racercyklar till salu. På så sätt kan du köpa dessa cyklar till en bråkdel av de kostar som nya.

Köper du en racercykel (eller egentligen vill typ av cykel som helst) och behöver däck kan du kolla in Tooorch som har alla möjliga typer av däck och andra bra cykelprodukter.

Mountainbike passar bra i skog och terräng

En mountainbike (MTB) är en cykel som började användas i bergen som du kanske hör på namnet. Denna cykel skiner igenom som mest när man cyklar i skog med hård och tuff terräng. Det fina med mountainbikes är att de dock är väldigt allround. Även fast de är optimala att cykla på i skog så funkar det hur bra som helst att cykla lite överallt med denna cykel.

Anledningen till varför så pass många har fått upp ögonen för mountainbikes beror på den vackra kombinationen mellan fart och närheten till naturen och skogen. Mountainbikes finns idag i flera olika varianter och med olika hjulstorlekar. De tre vanligaste storlekarna är dock 26, 27,5 och 29 tum.

Glöm inte skydden

Oavsett vilken cykel som du i slutändan bestämmer dig för att köpa så är det otroligt viktigt att du kommer ihåg att använda bra skydd också. Det finns såklart risker för att du kan skada dig när du cyklar, så därför är det lika bra att vara förberedd på de värsta tänkbara skadorna.

Det mest väsentliga skyddet är dock hjälmen. Vi rekommenderar alltid att du bär hjälp när du cyklar trots att du anser dig själv vara en väldigt erfaren. Utöver hjälm kan skydd som handskar, nackskydd och ryggskydd vara smarta saker att införskaffa sig.